Filozofia pieczenia

Moją filozofią jest to, aby tworzyć ciasta w których najważniejszy jest smak. By to osiągnąć korzystam z najlepszych, naturalnych składników, wysokiej jakości mąki, jajek, kakao. Nie używam półproduktów ani ulepszaczy. Wszelkie czekoladowe wypieki powstają przy użyciu wspaniałej, niezwykle aromatycznej czekolady belgijskiej Callebaut w trzech odmianach: gorzkiej, deserowej i mlecznej. Każdy krem czy mus wykonuję samodzielnie od podstaw. Korzystam z wielu owoców, uwzględniając ich największe walory podczas sezonu. Możecie u mnie znaleźć bardziej klasyczne smaki jak cytrynowy, pomarańczowy, truskawkowy czy wiśniowy ale też tak nietypowe i wyrafinowane jak mango, marakuja, papaja i wiele wiele innych.


Lubię łączyć różne tekstury i rodzaje ciast, dlatego można u mnie zamówić wiele ciast kruchych czy ucieranych zwieńczonych bezą czy też torty z musem i elementami chrupkimi w środku. U mnie zamówicie pyszne ciasto do popołudniowej kawy, na deser po weekendowym obiedzie czy w ten jeden dzień bez treningu, kiedy bez wyrzutów sumienia pozwalacie sobie na słodką przyjemność.

I bardzo dobrze, ciasta ze Sweet Boutique są tego warte…i tej jednej dokładki też!

Przede wszystkim jakość
98D2DAC1-0D27-435E-BC04-043FDFE8890A

Najlepsze składniki

Kluczem do wspaniałego wypieku jest jakość jego składników, takich jak jajka, mąka, kakao czy czekolada. Dlatego w Sweet Boutique znajdziecie produkty tylko najwyższej klasy, dzięki czemu ciasta smakują tak wyśmienicie.

C7DB72DE-9833-4054-A8D6-61B847839F37

Bez ulepszaczy

Gdy piecze się z sercem, wiedzą i doświadczeniem, korzystając z najlepszych produktów i receptur, nie ma miejsca na ulepszacze. Ja ich nie używam, Wy to czujecie, smakujecie i dlatego wracacie po więcej 🙂

0847D2B8-6D69-4F82-B772-75DAD3F0DB40

Świeżo pieczone

Każde moje ciasto jest świeże, pachnące a czasem jeszcze nawet gorące. Piekę tak smacznie, że żadne z ciast nie zdąży sobie poleżakować a już po nim zostają tylko okruszki.